Integrera Swish i egna tjänster

I’ll write this in Swedish because it only applies to Swedes.

Swish är ju en väldigt lyckad tjänst. Den har, liksom t.ex. Uber, förändrat ett beteende. Över 2 millioner svenskar använder appen. Självklart borde man göra något smart på Internet med detta, nu när nästan hela Sverige har appen i fickan. Dock har Swish inget publikt API, vilket förmodligen är anledningen till att det inte hänt så mycket ännu.

Det man vill uppnå är att låta en egen tjänst/kampanj/server veta när en viss användare skickat pengar till ett visst Swishanslutet nummer. Och genom att använda lite tveksamma metoder gick det vägen.

Koden är alldeles för risig för att dela med sig av, men ett första proof of concept funkar. Här t.ex. skickar min vän Bruno 1 krona:

foto_2015-01-07_10_41_12

…och här tar jag emot den på vår utvecklingsserver:

apidump

Känns såklart lite olustigt att haxa fulkod mot sina egna banktjänster, men det kändes viktigt att komma i mål. Får se vad det blir för projekt av detta, men kul att det går iaf. Puss.

/peder

 

6 thoughts on “Integrera Swish i egna tjänster

 1. Hej!

  Kör du det mot din egen telefon? Som jag fattat det så kan man tex använda sig av en SMS-tjänst som erbjuder ett vanligt mobilnummer och typ få ett SMS när någon betalar med Swish och sedan får man hantera API-anropet från telefonnummerleverantören.

  Har dock inte testat det IRL 😀

  /Andreas

 2. Hej!

  Det vore riktigt intressant att få ta del av koden du använder.. inget du har möjlighet att släppa? 🙂

  /Philip

 3. Hej, har jag förstått det rätt om det är så att du kollar mot bankkontot enbart?

Comments are closed.